Linux & Fishman TripplePlay

Support & discussion regarding DAWs and MIDI sequencers.

Moderators: khz, MattKingUSA

retnev
Established Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 25, 2017 2:13 am

Linux & Fishman TripplePlay

Postby retnev » Fri Aug 09, 2019 9:30 am

Anyone here use Fishman Trippleplay successfully on Linux ?
Both op-tions
1) VIA footcontroller
2) VIA USB

Basslint
Established Member
Posts: 211
Joined: Sun Jan 27, 2019 2:25 pm
Location: Italy

Re: Linux & Fishman TripplePlay

Postby Basslint » Fri Aug 09, 2019 10:00 am

retnev wrote:Anyone here use Fishman Trippleplay successfully on Linux ?
Both op-tions
1) VIA footcontroller
2) VIA USB


I don't own one, however I am fairly sure it works via USB because it uses MIDI over USB, which is a standardized protocol.
The community of believers was of one heart and mind, and no one claimed that any of his possessions was his own, but they had everything in common. [Acts 4:32]

retnev
Established Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 25, 2017 2:13 am

Re: Linux & Fishman TripplePlay

Postby retnev » Fri Aug 09, 2019 10:15 am

I am not sure if it is USB compliant. If it is no USB compliant, then it most likely wont work with Linux.
Also, since I discuss using it on Linux, how are the string triggering sensitivity/levels etc set. That is usually done with a windows program.

retnev
Established Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 25, 2017 2:13 am

Re: Linux & Fishman TripplePlay

Postby retnev » Wed Aug 14, 2019 11:03 pm

I received mine and it does show up as a usb compliant device.
Thanks

retnev
Established Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 25, 2017 2:13 am

Re: Linux & Fishman TripplePlay

Postby retnev » Wed Aug 14, 2019 11:07 pm

Why does the triple play dongle show up with two midi inputs and outputs.
See the attached image.

I always thought midi handles channels with only one connection and you dont need two physical midi channels for one controller.

It might be that one channel is for pitch values and the other channel is for envelope.
In that case the pitch channel should be connected straight to synth midi in and the envelope midi out should be connected to the amplitude modulation in of the synth, probably the breath controller.
Or both data and envelope is sent on one channel and patch selection is sent on the second channel.

And even more weird, why does it have two midi capture channels ?
Or is that somehow for the patch data selection on the controller mounted on the guitar. I guess that must be it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Return to “Recorders & Sequencers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests